Cum sa alegi o companie cand cauti o masina de inchiriat

Cum sa alegi o companie cand cauti o masina de inchiriat

Sezonul vacantelor si al concediilor este aici, asadar probabil ca te vei orienta catre o masina de inchiriat pentru a-ti asigura transportul in conditii optime.

Indiferent de nevoi, va trebui sa alegi, in primul rand, compania la care sa apelezi pentru aceste servicii. Primul pas este si cel mai important: daca te ghidezi dupa pretul afisat pe site atunci cand compari firmele care iti pot pune la dispozitie masina de inchiriat, va trebui sa ai in vedere faptul ca majoritatea preturilor afisate nu includ taxele sau costurile suplimentare. Sfatul nostru? Asigura-te ca preturile afisate sunt cele finale, asa cum este cazul la ACORD Inchirieri Auto.

Daca vrei sa faci o alegere corecta, va trebui sa petreci ceva timp cautand informatiile de care ai nevoie pentru a lua decizia finala. Pentru a identifica firma potrivita de la care sa iei masina de inchiriat, iata cateva sfaturi utile care sa-ti usureze procesul de documentare:

1. Planurile tarifare. Multe dintre companiile ce-ti pot oferi o masina de inchiriat au preturile gandite si in functie de perioada pentru care doresti sa folosesti vehiculul. Astfel, preturile pot scadea odata cu cresterea numarului de zile, existand oferte avantajoase pentru perioade ce depasesc, 5 zile, 15 zile sau 25 de zile. Daca stii pentru cat timp vei avea nevoie de masina de inchiriat, orienteaza-te dupa ofertele ce corespund acelei perioade de timp.

2. Dimensiunile masinii. Desi categoriile in care sunt incadrate aceleasi modele de autoturisme difera de la site la site, vei gasi ca pretul va creste in functie de marimea masinii. Sfatul cel mai bun ar fi sa incerci sa compari modelul precis (Ford Focus), nu “clasa compact” a fiecarei oferte de inchirieri auto.

3. Cazurile neprevazute. Foarte important, de asemenea, este sa te informezi asupra asigurarilor (RCA, Casco) si asupra politicii pe care firma respectiva o practica in cazul nevoii de inlocuire a unui autovehicul avariat. In eventualitatea unei situatii nedorite, va trebui sa fii sigur ca te poti baza pe compania care ti-a pus la dispozitie masina de inchiriat sa rezolve cat mai rapid situatia.

4. Costurile ascunse. Dupa cum spuneam mai sus, compararea preturilor la prima vedere este de evitat fiindca majoritatea ofertelor de pe prima pagina a site-ului firmelor care-ti ofera o masina de inchiriat nu vor cuprinde toate taxele si optiunile pe care trebuie sa le platesti, insa acesta nu este si cazul Acord Inchirieri Auto. Pentru a putea compara preturile reale, sfatul nostru este sa intrebi de taxele suplimentare aplicate sau costurile finale. Pentru a oferi transparenta totala si profesionalism, firmele serioase de pe piata din Romania vor afisa intotdeauna preturile cu toate taxele incluse, asa cum le vei gasi pe site-ul nostru.

5. Depasirea granitei. De multe ori, vacantele pe care le planuiesti vizeaza regiuni din afara tarii noastre. Astfel, poti avea surpriza neplacuta ca trecerea granitelor sa nu fie posibila in masina de inchiriat pe care ai ales-o, datorita politicii respectivei firme. Aceeasi situatie poate fi si in cazul numarului de kilometri, unele companii avand restrictii si limite si la acest capitol. Daca vrei sa parasesti Romania, asigura-te ca firma care iti ofera masina de inchiriat nu interzice acest lucru.