Cum conduci in conditii de iarna?

 

Se apropie iarna si este necesar sa ne amintim cativa pasi importanti pentru a fi in siguranta in timpul ce conducem.

În condiţii de iarnă, distanţa între vehicule şi modalitatea de frânare sunt diferite, astfel că stilul de condus al fiecărui șofer trebuie adaptat la condițiile dificile de trafic, vizibilitate și aderență. Așadar, cum conduci iarna?

1. Frânează din timp și păstrează distanța
    
Iarna, fii atent la drum şi păstrează o distanţă mai mare între tine şi celelalte maşini. Pentru o mai mare siguranţă, în condiţii de iarnă, experţii recomandă să măreşti această distanţă de 3,5 ori. Pentru a evita pierderea controlului pe drumurile alunecoase, atunci când iei virajele încetineşte în linie dreaptă, înainte de viraj. Menţine o viteză scăzută şi constantă în curbă, pentru a nu pierde controlul maşinii. Nu frâna. Aşteaptă până când ieşi din viraj pentru a accelera din nou.

2. Ce să faci pentru a evita derapajele

Pentru a evita derapajul la demarajul pe zăpadă, acceleraţi progresiv. Pentru a prelua controlul atunci când derapează roţile din faţă, încetineşti ridicând piciorul de pe acceleraţie. Dacă este necesar, apeşi uşor pe frână fără să blochezi roţile. Dacă pierzi controlul roţilor din spate (dar ai în continuare controlul roţilor din faţă), la o maşină cu tracţiune pe faţă, accelerezi uşor pentru a recăpăta controlul. În cazul maşinilor cu tracţiune pe spate, ridici uşor piciorul de pe acceleraţie până când simţi că roţile din spate şi-au recăpătat controlul. Apoi, accelerezi uşor pentru a menţine viteza. În niciun caz nu ar trebui să frânezi, acest lucru determină dezechilibrul axei spate.

3. Nu dezactiva sisteme de siguranță

Sistemele de siguranță activă sunt extrem de utile pe timp de iarnă, astfel că dezactivarea lor, la mașinile la care este tehnic posibil, este total nerecomandată. Sistemul de frânare anti-blocare (ABS) te ajută să opreşti maşina în condiţii de siguranţă, fără riscul de a bloca roţile şi a pierde controlul. Sistemul de control al tracţiunii (TCS) te ajută să previi patinarea roţilor pe suprafeţele alunecoase, iar sistemul  electronic de control al stabilităţii (ESC) să reduci la minim patinarea roţilor.

4. Alege anvelopele de iarnă potrivite

Prin echiparea cu anvelopele de iarnă potrivite, se reduce distanţa de frânare: cu 31 m la anvelopele de iarnă, comparativ cu frânarea cu anvelope de vară, pe zăpadă. Lamelele cu care sunt prevăzute anvelopele de iarnă acţionează ca nişte „gheare” care se înfig în zăpadă, tracţiunea fiind astfel îmbunătăţită. Contrar opiniei generale, anvelopele de iarnă nu se uzează mai repede decât anvelopele de vară. Acest lucru vă permite să montaţi din timp anvelopele de iarnă, astfel încât să nu fiţi luat prin surprindere de vremea rea.

5. Planifică-ţi drumul!

Prognoza meteo şi starea drumului te pot ajuta să eviţi situaţiile periculoase şi să reduci durata călătoriei. Rămâi informat şi poţi evita să te afli în situaţia de a frâna brusc pe suprafeţele alunecoase.

6. Pregăteşte-ţi maşina pentru orice situaţie!

Fii sigur că ai maşina echipată pentru iarnă cu trusa de prim ajutor, lanţuri, roata de rezervă umflată şi haine călduroase. Nu uita să ai la tine triunghiul reflectorizant şi o vestă fluorescentă.

7. Verifică-ţi maşina!

Rezervorul cu lichid pentru curăţarea geamurilor trebuie să fie plin, bateria încărcată şi uleiul potrivit pentru motorul tău. Asigură-te că instalaţia de dezaburire şi sistemul de încălzire funcţionează.

8. Verifică presiunea anvelopelor!

Anvelopele pierd presiune la scăderea temperaturii. Verifică presiunea roţilor după primul îngheţ şi apoi lunar, pe toată perioada iernii. Dacă nu eşti sigur, mergi cu maşina la un service autorizat.

9. Montare şi demontare anvelope

Este important ca montarea, demontarea şi echilibrarea anvelopelor să fie realizate de persoane calificate. Acestea dispun de echipamentele şi tehnicile adecvate pentru realizarea acestor operaţiuni. Care sunt avantajele cauciucurilor de iarnă? Anvelopele de iarnă conţin un amestec de cauciuc cu silica care menţine flexibilitatea anvelopei în timpul iernii. Este important ca atunci când temperaturile scad, anvelopele să rămână flexibile, astfel reducând semnificativ distanţa de frânare şi sporind aderenţa.

10. Cum sa scapi de o parte din acesti pasi?

Daca doresti sa conduci iarna fara griji si sa scapi de aceste pregatiri, verificari si echipari ale autoturismului cel mai usor este sa inchiriezi o masina.

ACORD INCHIRIERI AUTO ROMAN iti pune la dispozitie o gama variata de modele. Toate masinile din flota noastra sunt verificate si echipate corespunzator pentru sezonul de iara.

SIMPLU ȘI RAPID

În câteva minute poți avea mașina de care ai nevoie. Ne poți contacta 24/24 ore telefonic sau online. Tu alegi cum îți este mai simplu !
PREDARE / PRELUARE MAȘINĂ
BACĂU - IAȘI - SUCEAVA
PREȚURI ÎNCEPAND CU 15 /ZI

 

 

Descopera Cheile Râmețului cu ACORD INCHIRIERI AUTO ROMAN

Fie că ești în căutarea unei escapade de weekend reușite fie că plănuiești un întreg itinerariu, Cheile Râmețului trebuie să se regăsescă pe lista ta ”must see” a acestei veri. Această rezervație naturală te va cuceri prin frumusețea și puritatea sa, calități pe care nu multe locuri din România și le-au păstrat.

Acord Inchirieri Auto Roman - La plimbare prin Cheile Râmețului

Declarate rezervație naturală, Cheile Râmețului se află la o aruncătură de băț de Alba Iulia. Mai exact în estul Munților Trascău, pe valea Geoagiului, Mănăstirii ori Râmețului – sunt recunoscute toate cele trei denumiri ale râului. Râul Râmețului și-a făcut loc printre rocile calcaroase ale muntelui și astfel a luat naștere această rezervație care, în timp, s-a întins pe aproximativ 150 de hectare.

 Pentru a ajunge în frumoasa rezervație mai intai trebuie sa inchiriezi o masina de la ACORD INCHIRIERI AUTO ROMAN. Apoi poți urma drumul județean (asfaltat) DJ 750C dinspre Teiuș, urmat de un drum forestier pe care îl poți parcurge fie cu mașina, cu 4×4 sau pe jos. După doar 22 de kilometri vei fi deja în micul paradis, un loc unic în România, unde apele susură ademenitor, soarele se întrezărește agale prin desișul pădurii, pâlcurile de iarbă verde crud te îmbie la campare, iar aerul proaspăt te inundă din prima clipă.

 

Dacă iubești să mergi în vacanță cu cortul, în Cheile Râmețului vei găsi exact la intrare, un loc de camping bine amenajat și foarte primitor. Aici vei putea petrece clipe de relaxare deplină și voie bună alături de prieteni în compania ciripitului de păsări. Cu un mic efort de imaginație, deja vei simți starea de eliberare creată de natura absolut superbă din acest loc!

Cheile Râmețului – spectacolul naturii

Pentru a descoperi Cheile Râmețului în cele mai mici amănunte, ar fi indicat să ai alături un cunoscător al zonei, căci traseul poate deveni dificil și greu de parcurs dacă o apuci pe căi prea lăturalnice. Vei descoperi tot felul de roci calcaroase, grohotiș și flori rare. Pereții munților – foarte abrubți în unele locuri – au fost sculptați de fenomenele naturii într-un mod uluitor, care îți va tăia respirația. Mai mult decât atât, cheile sunt presărate pe ici colo de porțiuni suspendate deasupra râului, un peisaj absolut superb!

 

Cheile Râmețului sunt în totalitate sălbatice, neatinse de mâna omului. Singurul aport uman este reprezentat de amplasarea marcajelor albastre cu rol de ghidare a turiștilor. Urmărind marcajele și cursul apei vei evita să te rătăcești și în același timp vei descoperi întreaga frumusețe a cheilor. Dacă vremea este bună și apele mai reduse, poți ajunge cu ușurință în satul Cheia și mai apoi la Huda lui Papură, sau în Poiana Narciselor, locuri la fel de pitorești și de spectaculoase.

În încheiere aș avea câteva sugestii care să vă asigure o vacanță de vis: vizitați Cheile Râmețului atunci când este vreme bună pentru a putea parcurge întreg traseul, programați din timp traseul cu un ghid sau locuitorii zonei, luați-vă mănuși de protecție, încălțaminte comodă și anti-aderentă și provizii de apă și mâncare.

Daca te ai hotarat sa pornesti la drum si doresti sa inchiriezi o masina ai ajuns unde trebuie.

ACORD INCHIRIERI AUTO ROMAN va pune la dispozitie o gama variata de masini din toate gamele.

 

În câteva minute poți avea mașina de care ai nevoie. Ne poți contacta 24/24 ore telefonic sau online. Tu alegi cum îți este mai simplu !
PREDARE / PRELUARE MAȘINĂ
BACĂU - IAȘI - SUCEAVA
PREȚURI ÎNCEPAND CU 15 /ZI
 

APASĂ NUMĂRUL PENTRU A SUNA DIRECT

ACORD ÎNCHIRIERI AUTO - Cele mai bune sfaturi pentru inchirierea unei masini

ACORD ÎNCHIRIERI AUTO - Cele mai bune sfaturi pentru inchirierea unei masini

ACORD INCHIRIERI AUTO ROMAN - Inchirierea unei masini este tot mai comoda si simplificata. Cu toate acestea, include o doza de responsabilitate atat din partea agentiei, cat si a clientului. In situatia in care planuiesti sa inchiriezi o masina pentru prima oara, ti-am pregatit o serie de sfaturi utile, menite sa iti vina in ajutor si implicit, sa evite posibile situatii neplacute.

Inainte de inchiriere unei masini
- analizeaza atent oferta existenta pe piata: varietatea masinilor, preturi, companii;
- alege acele companii ce te-ar interesa;
- consulta pretul optiunilor suplimentare, in caz ca intentionezi sa optezi pentru acestea: scaun copil, sofer, lanturi cauciuc etc;
- varsta minima pentru inchiriere;
- valoarea depozitului garantie perceput de compania de rent a car;
- verifica modalitatile de plata acceptate;
- intereseaza-te cu privire la documentele necesare pentru inchirierea masinii;

In momentul cand se realizeaza contractul
- intrucat este vorba despre un act pe care iti pui semnatura, nu ezita sa il citesti cu mare atentie;
- verifica daca conditiile de la rezervare corespund cu cele din contract;
- analizeaza starea de functionare a autovehiculului si verifica nivelul combustibilului in prezenta reprezentantului companiei;
- in situatia in care remarcati defectiuni, insistati sa fie mentionate in procesul verbal de predare;
- asigura-te ca procesul verbal de predare-primire este semnat de reprezenantul companiei;

Pe parcursul inchirierii
- in situatii de accident sau furt, contacteaza imediat compania de inchirieri auto;
- parcheaza automobilul doar in spatii amenajate special;
- respecta regulile de circulatie si nu consuma substante ce iti diminueaza concentrarea in timpul sofatului (alcool, droguri etc);
- nu arunca bonurile eliberate pentru alimentarea cu combustibil;

In momentul predarii masinii
- respecta prevederile din contract referitoare la data, ora si locatia in care se preda masina;
- verifica starea masinii si nivelul combustibilului in prezenta reprezentantului companiei;
- pastreaza chitantele, contractul de inchiriere, facturile sau eventualele poze efectuate, in eventualitatea unui litigiu.

Nu incheiati contracte cu companii ce par a fi lipsite de incredere, iar daca anumite preturi va par a fi mult prea ieftine fata de competitorii de profil, informati-va cu mare atentie referitor la aceasta. Speram ca informatiile dobandite vor reprezenta un ajutor pentru dumneavoastra si veti avea parte de o inchiriere lipsita de eventuale situatii neplacute.

 

ACORD INCHIRIERI AUTO ROMAN va pune la dispozitie o gama variata de autoturisme spre inchiriere.

Daca doriti sa inchiriati o masina,sau doriti informatii suplimentare va stam la dispozitie.

      Adresă: Strada Cuza Vodă Vila 6, Roman 611001

 

 • 0741 120 310
 • 0767 873 868
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ce trebuie sa faci in cazul unui accident auto

Ce trebuie sa faci in cazul unui accident auto

Este un accident auto daca:

 

 • s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea intr-un asemenea loc;
 • a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • in eveniment a fost implicat cel putin un vehicul in miscare.

 


Daca esti implicat intr-un accident cu victime (raniti, morti), trebuie sa suni la politie (numarul de urgenta 112), sa nu parasesti locul faptei si sa nu modifici sau sa stergi urmele accidentului.

Daca accidentul are doar pagube materiale, scoate masina in afara carosabilului sau deplaseaza-o cat mai aproape de bordura si prezinta-te la cea mai apropiata sectie de politie pentru a intocmi documentele de constatare (nu este nevoie sa faci acest lucru daca s-a incheiat o constatare amiabila). Aprinde luminile de avarie si aseaza triunghiul de semnalizare la 30 de m de locul accidentului. Acesta trebuie observat de la 100 de m.

Evadează o zi în Cheile Bicazului

Evadează o zi în Cheile Bicazului

Evadeaza o zi din aglomeratia orasului si viziteaza acest loc minunat. Inchiriaza o masina de la ACORD Inchirieri Auto si lasa in urma zgomotul si aerul irespirabil al orasului.

Spunem mai mereu ca Romania este o tara binecuvantata, cu frumuseti naturale care bucura ochiul si incanta sufletul. Nu sunt simple vorbe, este o realitate intarita de obiectivele turistice atat de frumoase care atrag un numar foarte mare de calatori. Incercam sa alcatuim topuri, dar parca tot nu e suficient; din contra, de multe ori ne e teama sa nu nedreptatim vreun munte, vreun rau sau o cascada atunci cand nu le includem intr-un astfel de clasament. Ei bine, puteti spune despre Cheile Bicazului ca nu este una dintre cele mai frumoase zone din Romania? Si pledoaria poate sa inceapa.

Opt kilometri de stanci verticale extrem de inalte, ce depasesc pe alocuri 300 m, una mai impresionanta ca alta, alcatuiesc Cheile Bicazului. Drumul care serpuieste printre ele iti da o senzatie placuta de micime in fata naturii. Poti vedea traseul din masina sau poti opri pe marginea drumului in spatii special amenajate si poti parcurge si pe jos portiuni de traseu. Situate in muntii Hasmas, Cheile Bicazului sunt strajuite de Muntele Bardos (la nord), Muntele Piatra Poienii (la sud) si de Muntele Piatra Surducului (la est) si fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Cheile au fost sculptate natural de raul Bicaz in calcare mezozoice, creand pe toata lungimea lor imagini unice si peisaje inedite. Peretii verticali sunt atat de apropiati pe alocuri, incat iti dau senzatia ca pasesti printr-un canion – pentru alpinisti, acest loc este sinonim cu Raiul pe pamant.

Cheile Bicazului sunt compuse din mai multe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului si Gatul Iadului. Este suficient sa ajungi aici macar o data, ca sa intelegi imediat de ce aceasta zona este considerata una dintre cele mai frumoase din Romania si de ce nu ai niciodata „norocul” sa poti sa le admiri singur, in liniste. Cheile Bicazului sunt un magnet pentru toti turistii veniti din tara sau strainatate, indiferent de anotimp.

Cum ajungi la Cheile Bicazului

Daca vii dinspre Gheorgheni (jud. Harghita), trebuie sa urmezi traseul spre Piatra Neamt (DN12C). Treci de Lacu Rosu – unde e musai sa faci un popas – si dupa tunelul Lacu Rosu (lung de 155m) ajungi la Cheile Bicazului. Daca vii dinspre Piatra Neamt (jud. Neamt), urmezi traseul catre Bicaz (DN15). De aici, drumul continua tot inainte pe DN12C, inspre Gheorgheni. Dupa cateva sate, vei ajunge la Cheile Bicazului.

 

Trasee in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas

Sa nu crezi ca minunatele Chei ale Bicazului nu pot fi escaladate decat de alpinisti experimentati. Chiar daca ti se pare dificil, trebuie sa stii ca exista cateva trasee de drumetie si de dificultate medie pe care poti sa le parcurgi in zilele frumoase si senine. Iata cateva idei:

 • Cheile Bicazului – Punctul de belvedere de pe Suhardul Mic (traseu de drumetie, distanta 3 km)
 • Valea Bicajelului – Piatra Cherecului (Durata: 6 ore; Dificultate: medie)
 • Cheile Bicazului – satul Barnadu-Vf. Vithovos (Durata: 7 – 10 ore; Dificultate: medie)
 • Cheile Bicajelului – Poiana Surducel – Drumul Surducului – Saua Verescheu – Lacu Rosu – Cheile Bicajelului (circuit) (Durata: 3 – 4 ore; Dificultate: medie)
 • Cheile Bicazului – Piatra Altarului – Canionul Laposului – Piatra Bardos – Fanariile de pe Cupas – Saua Cupas (Durata: 3 – 4 ore; Dificultate: medie)

 

ACORD Inchirieri Auto - Avantaje ale inchirierii unei masini

ACORD Inchirieri Auto - Avantaje ale inchirierii unei masini

Inchirierea unei masini este utila in foarte multe situatii, fie ca este vorba de o vacanta, participarea la un eveniment important sau o calatorie de afaceri. De cele mai multe ori, oamenii aleg sa inchirieze o masina pentru ca ori nu beneficieaza de una, ori o au, insa nu doresc sa o uzeze atat de mult. Exista si categoria persoanelor care au nevoie de o masina, insa nu stiu la cine sa apeleze pentru astfel de servicii.

Cum sa alegi o companie cand cauti o masina de inchiriat

Cum sa alegi o companie cand cauti o masina de inchiriat

Sezonul vacantelor si al concediilor este aici, asadar probabil ca te vei orienta catre o masina de inchiriat pentru a-ti asigura transportul in conditii optime.

Indiferent de nevoi, va trebui sa alegi, in primul rand, compania la care sa apelezi pentru aceste servicii. Primul pas este si cel mai important: daca te ghidezi dupa pretul afisat pe site atunci cand compari firmele care iti pot pune la dispozitie masina de inchiriat, va trebui sa ai in vedere faptul ca majoritatea preturilor afisate nu includ taxele sau costurile suplimentare. Sfatul nostru? Asigura-te ca preturile afisate sunt cele finale, asa cum este cazul la ACORD Inchirieri Auto.

Folosim cookie-urile pentru aţi oferi cea mai bună experienţă de utilizare a acestui site. Continuarea folosirii site-ului se consideră acceptul tău.
Ok Decline